Tuesday, 9 August 2016

testimoni diri sendiri dengan set bersalin tropical herbs

Pengalaman sha menggunakan SET BERSALIN TROPICAL HERBS nie....sha deliver baby 24 oct 2010....last berat mase pregnant 96kg....setelah menggunakan produk nie selama 44hari berpantang dengan memakai bengkung selama 24 jam setiap hari (buka bile nk mandi je!! hehe)...bertungku pagi dan ptg hasilnya sha hilang sebanyak 22kg....dan berat after pantang 74kg (dgn ketinggian 168cm)....skrg sha hanya perlu mengurangkan lg sebanyak 10kg++ utk mendapatkan berat yg ideal....penggunaan peroduk nie sgt mudah...tak ade jamu2 serbuk...hanya pil dan teh uncang...sha nie jenis xsuka jamu serbuk...payah nk telan...hehe...jeans lama bole pakai balik...best2!! bile masuk keje ramai yg tegur sha kembali langsing...huh cam xcaye je!! hehe...sbb mase time pregnant tuh igt berat sha mesti susah nk turun....tp Alhamdullilah dgn penggunaan produk nie...turun jgk berat nih...xde geleber sana sini....cik abg pon makin sayang!! Terima Kasih Set Bersalin Tropical Herbs!! Nak x try? jom whatsapp sha...kite sembang panjang 0122439412

SET BERSALIN TROPICAL HERBS MEMANG BEST!!

Set bersalin yg hebat,mudah,berkesan dan memberi penjimatan yg lebih...di samping dapat memberikan manfaat yg baik utk diri dan kesihatan wanita!!!... Kini Impian Anda Untuk Kekal Langsing Bukan Sekadar Mimpi Dengan Set Lepas Bersalin TROPICAL HERBS Set Lepas Bersalin TROPICAL HERBS adalah sistem komprehensif jagaan badan yang lengkap untuk membantu pemulihan ibu-ibu selepas melahirkan. TROPICAL HERBS Lengkap dan menyenangkan Keberkesanan Terbukti - Herba-herba yang di gunakan telah di uji sejak turun temurun dan terbukti secara saintifik untuk menguatkan dan mengukuhkan tubuh,juga mempercepatkan proses penyembuhan. Herba berkualiti - Menggunakan ekstrak herba yang distandardkan dan herba yang berkualiti seperti manjakani, kunyit, tahi angin, dan halia. Kesemua ramuan semula jadi - Tiada bahan kimia, pengawet atau haruman tiruan di gunakan. Pengilang herba yang bertauliah - Dikeluarkan oleh syarikat dengan pengalaman yang bertahun-tahun dalam produk tradisi berasaskan herba. Tidak dapat dinafikan anda mempunyai ramai sanak saudara dan rakan-rakan yang mengesyorkan pelbagai pantang larang dan juga produk selepas bersalin. Mungkin terdetik di hati anda Oh..Produk ini..Saya pernah disyorkan oleh seseorang. Namun, anda tidak pernah memikirkannya sehinggalah ke hari ini. Anda membaca sehingga ke perenggan ini kerana anda memang memerlukan bantuan untuk merealisasikan impian anda dan kami sedia membantu walau dimana jua anda berada. Bagi mereka yang tidak gemar kepada minuman air akar kayu atau jamu yang pahit, TROPICAL HERBS merupakan alternatif yang terbaik untuk anda kerana dengan menggunakan teknologi terkini TROPICAL HERBS memudahkan anda mendapatkan bentuk badan yang langsing tanpa perlu terikat dengan cara tradisional. Set Lepas Bersalin TROPICAL HERBS menyediakan carta penggunaan dan anda tidak perlu pening kepala untuk membina carta penjagaan susuk tubuh anda sendiri. Malahan, suami anda juga boleh membancuh minuman teh herba untuk anda mengikut buku panduan yang di sertakan bersama set lepas bersalin TROPICAL HERBS. SET LEPAS BERSALIN TROPICAL HERBSCARTA PENGGUNAAN PRODUK UNTUK DIMAKAN TEH HERBA Hari 5 - 9 LEPAS BERSALIN 1 Hari 20 - 24 LEPAS BERSALIN 2 Hari 25 - 44 UNTUK KEGUNAAN LUARAN HERBA PEMBERSIH WANITA Hari 1 - 20 HERBA MANDIAN Hari 4 - 23 MINYAK URUT Hari 4 seterusnya seperti yang diingini CAMPURAN PERAMPING PERUT Hari 4 - 23 CAMPURAN PENGHANGAT BADAN Hari 4 - 18 CAMPURAN PENENANG Hari 4 - 18 MINYAK BAYI Hari 7 seterusnya seperti yang diingini Set Rawatan Bersalin terdiri daripada komponen berikut: . Teh Herba (10 uncang) Membantu melancarkan pembekuan darah dan mempercepatkan penyembuhan jahitan Kapsul Herba Lepas Bersalin 1 (60 kapsul) Kapsul Herba Lepas Bersalin 2 (60 kapsul) Kedua-duanya membantu memulihkan semula vitaliti, membina semula kekuatan dan meningkatkan pengeluaran air susu. . Herba Pembersih Wanita (20 uncang) Membersihkan bahagian vagina . Herba Mandian (20 uncang) Membersih dan menyahbau tubuh badan . Minyak Urut Herba (60ml) Campuran Peramping Perut (20 peket) Membantu merampingkan bahagian perut. Meningkatkan peredaran darah dan mengeluarkan angin Campuran Penghangat Badan (15 peket) Menghangatkan badan dan mengurangkan 'bengkak air'. Campuran Penenang (15 peket) Membantu melegakan sakit kepala Minyak Bayi (60ml) Melegakan rasa memulas dan 'angin'. **PERCUMA BENGKUNG ZIPZAP MUDAH DIPAKAI!!! Bertindaklah Sekarang Untuk Mendapatkan Susuk Tubuh Menawan Dan Mengubah Seluruh Kehidupan Berumahtangga Anda! *PENGHANTARAN TERUS KE RUMAH SEKITAR LEMBAH KLANG SAHAJA... Whatsapp : 012-2439412 Shasha

Friday, 20 July 2012

Nk diet dan sahut cabaran!

Esok dh pose..jadi inilah masa yg paling cantek skali if nk diet.. sebelum nie ckp nk diet2...tp still menjadik jugak...adduiiihhh...byk sungguh la dugaan nye....smpi bdn dh bengkak mcm nie baru nk sedar..Jadi me nk gunakan peluang nie utk berdiet...haa baru2 nie ade beli produk meal replacement... me nk try produk nie...kalo menjadi nnt me akan bgtau ape produk tu ye dan will update pic before n after dan juga pegalaman menggunakan produk nie....sekian... *harap2kaliniemenjadilankdiet*

Salam Ramadhan

Ramadhan menjelma kembali..me nk ucapkan selamat menjalani ibadah berpuasa bagi seluruh umat islam....semoga kita mendapat ganjaran pahala dan keredhaan-Nya..Amin...

Monday, 16 January 2012

Friday The 13een

Ha sebut pasal friday 13 nie mesti berkaitan ngan perkara2 yg horror gitu...tu kepercayan omputih2...mengikut kata mereka2 nie...Friday 13 tu date yg bad luck...iyeke?? sejauh mana kesahihannye pon ak xberapa pasti...mungkin perkara2 yg horror tu kerap terjadi pada tarikh tersebut..jadi mereka menganggap tarikh tu tarikh malang...

oke ak bukan nk citer pasal date n day tu...tp nk citer psl perkara yg terjadi pd diri ak pd friday baru2 nie...yg bertarikh 13th...perkara yg xbest tp memberi pengalaman dan pegajaran yg berharga buat diri ak supaya berigt2 sblm terkena lagi skali...

Crita bermula begini, hari tu ak gi keje naik bas, mcm hari2 biase...kebetulan tghari tu en husby nk pakai keta...katanye nk anta kamera pi servis kt pusat servis dia kt shah alam dan mintak ak teman dia ke sana...oke ak pon teman dia b4 dia oustation, sbb aritu juga dia akan oustation ke Penang 4 hari...jadi nnt 4hari xjmp...sesmpi je di kawasan tu...kami carik2 pusat servis tu...xjmp2...smpi dh putus asa dah nk carik dekat sejam jugak bazir mase gitu je...dgn jalan jem lagi...mmg masing2 agak tekanan...so nk xnk knala balik...sbb time rehat ak pon nk abes...

Otw balik ke opis pulak...salah ikot jalan...jalan yg kami lalu tu jauh...igt nk ngelakkan jalan jem...last2 salah jalan...dh buang masa lagi kt situ...en husby nk kejarkan masa cepat sbb nk gerak ke penang kul 3ptg...jadi kna la hanta dia dulu ke opis...mase tu jam dah menunjukkan pukul 2.30pm...terpaksa mintak excuse dr bos kt opis...masuk lewat sikit..emergency sgt...xle nk buat ape...jadi selesai hanta en husby ke opis dia...ak pon grk ke opis...sblm tu singgah di pump stesen beli air..tetiba en husby kol mintk patah balik disbbkan ada brg terlupa nk tinggalkan...nasib baik xtggl brg kt umah...mase tu jam dh pukul 3.30pm...aduhh...ak dh betol2 lmbt nie...dlm pikiran mule pikir nk balik rumah terus...tp disebabkan ade sedikit kerja nk kna buat...kna la balik ke opis juga...otw balik, terpaksa ngadap traffic jam..aduh tekanan lagi...time mase tu dh dekat 4.30ptg minyak kereta pon dh berkelip2 mintak diisi so ak pikir ptg krg la time balik singgap isi minyak...so sampi di ofis...bos dh tuggu...keje pon tuggu...terus mintak maaf sbb terlebih lewat then sttlekan keje yg patot...rase bersalah dan malu pon ada...tp perkara dh jadi..nk buat mcmana...hadap je la...

Sampai time balik da...yahoo...dlm hati xsabar2 nk smpi umah..ada kawan dua org nk tumpang sorg ibu ngandung seorg lagi OKU...kesian kt dorg kalo nk naik tren..ptg tu hujan...jadi ak pon tmpgkan la dorg...lepas tu ak pon grk dr opis bersma2 kwn2 yg tumpang td...ak singgah ke pam minyak dulu sbb minyak dh berkelip2 td kan...selesaikan bg keta minyak...ak pon nk start engine...tetibe xbole, berkali2 cube xbole...ahh sudah!! keta breakdown dah nie...nasib baik time ni di pump stesen lagi..mcm ni la perempuan tau pakai keta je...tp bile rosak dh kelam kabut xtau nk buat ape...termasukla ak nie...haha...then mintak la tlg abg2 banggela tolak kan keta ke tepi...kebetulan ada 2org mamat bwk lori nie tanye ape mslh...so ak pon xplain la ape yg jadik...dorg kata owhh myb battery dah kong...mmg kong la sbb dh dekat setaun lebih...dh smpi hayat dia dh kna tuka...so dorg pon try tolak keta utk hidupkan enginenye...tp xberjaya jugak..so call adik mintak tlg dtg...lama jugakla nk tggu dia dtg...almaklumlah...hari tu hari jumaat..mmg jalan jemm gilerr! asal jumaat je mesti jemm gilerr!! nak pulak hari ujan...ak dan kwn2 td tggu je la kt situ...smpi kul 8.00pm

Sampai2 je adik...dia pulak buat seperti yg brader lori tu buat td...rupenye..brader lori tu buat xbetol...sbbnye adik try buat jadik je...oke ak pon hepi!! sbb keta dh berjaya start...bole balik rumah...yahoo!!...adik pesan jgn matikan engine smpi rumah...oke...simpan dlm otak! jgn matikan engine smpi umah!!...so adik pon follow blkg...ikot krinchi link dan DUKE highway...lepas je tol DUKE adik pon gerak dulu...jadik ak pon tggl kt blkg...kluar ke exit jln semarak sbb nk anta kwn nie...masuk je ke exit tu tibe2! keta buat hal lagi...tekan2 minyak xde effect ape2...keta makin lama makin slowwww...dan terus berhenti...sib baik sempat ke tepi jln...kalo x jenuh jugak nk menolak sbb jalan tu membukit sikit...kali nie agak seram..sbbnye berenti kt kwsn yg gelap dan jauh dr rumah org!! aduhh...skali lagi dugaan menimpa...nasib baik ade kwn..kalo aku sorg2 mmg menangis...huwaaa!! jd terus kol adik lagi skali mintak dia dtg...aku pon tggu la kt situ dgn kwn2...jam kt tgn dh menunjukkan pukul 9.30pm..so tggu punye tuggu punye tggu...mase pon berjalan...dan terus berlalu...tiba2 dtg 2org lelaki naik hilux...ak dh gerun dan seram...sape pulak mereka2 nie!!...so ak pon memberanikan diri..kluar dr kereta...ak usha org2 tu...rupe2nye org DUKE nk dtg tolong..fuuhhhh sgt lega!! terima kasih encik2 DUKE...dorg ckp ade dpt report keta rosak kt area jln semarak!! so ape2 hal jadi di DUKE highway dorg dpt tgk dari CCTV...haa so encik2 nie bg bantuan jumper kt battery keta ak nie...so engine pon dpt dihidupkan...ak pon nk grk blk...tiba2 engine mati lagi..ah sudah!! ini mcm bukan mslh battery je gaknye...sib baik encik DUKE xblah lagi..so dorg pon jumper lagi skali battery keta ak tu...bole hidup...tp nk berjalan xle...dorg ckp ade mslh dgn altenator...alternator tu xdpt nk supply api ke engine supaya bole jln...so terpaksa mintak encik itu tow keta smpi ke rumah...terima kasih lagi skali encik DUKE...then ak pon inform pd adik suh dia tggu kt rumah je..dlm perjalanan tow keta ke umah tu...ak temuramah la brader DUKE nie...bole dikatakan setiap hari ade je xcident jadi kt DUKE...pesan dia berhati2 bile bwk keta kt highway tu...lagi satu simpan no hotline DUKE, ape2 jadi nnt senang terus call dorg nie...smpi je kt rumah, popular la kejapkan..semua jiran kluar tgk ape kes...tanye2 itu ini...biasela kan perihatin dengan keadaan sekeliling...hehe...ak tgk jam lagi dh pukul 11pm...terus pinjam keta adik...dan baru dpt anta kwn yg 2org td nie...kesian sgt kt dorg xpasal2 terjebak same...kul 12pg...barula dpt ak tarik nafas lega...sbb semua dh sttle...ini la kejadian di hari Friday the 13th yg jadik kt diri ak...amcm ngeri x???!! haha...lepas ni xnk lagi jadi mcm tu...nk kna tau serba sedikit tentang keta...supaya xterkono lagi di masa akan dtg!!

Thursday, 12 January 2012

cabaran kembali slim

Oke update untuk harini, pg td xsmpt breakfast...minum air kosong je...lapa sebenarnye...tp kna tahan...nk tggu time lunch...lunch pulak...xtahu nk mkn ape...kawan dok tanye nk krim beli makan x??? dorg ckp nk pg makan western...wahh western!!! bersinar2 mata nie!! tp cepat2 sedarkan diri...ko tu tgh diet la shasha!! jgn ngade2 okeh!! hmmmm..terpaksa batal niat nk kirim western...demi untuk slimmm!! hoyeah!! Kak ida dgn baik hatinye bgla makan popia basah...oke kot...sbb dia bukan popia goreng...alhamdullilah dh mkn pon!!! ptg karang balik opis nk terus ke gym...smlm bersemangat giler nk gi gym...last2 tgk gym dh tutup...frust je...adeh!! lupelaa...setiap rabu dia tutup awal!...jadi hari ni mesti pg nk balas dendam psl kes smlm...hehe..

Wednesday, 11 January 2012

cabaran kembali slim

hari start balik berdiet setelah sekian lama tinggalkan tabiat tu...semuanye bermula bile semua geng2...makcik2...kazen2 tegur yg me sudah gimok...mule2 cam xkesah dan xnk ambik pedulik ape yg dorg ckp...smpila satu hari me sendiri yg tersedar diri bile pakai jeans pon dh ada bontot kiri kanan!...bile pakai baju dh nmpk spare tyre tersembul2...aduhh!! bagai satu tamparan!! mase tu baru me sedar yg diriku ini sudah GEMOK!! Semuanye sbb sukeati makan2...tgh mlm pon mkn...bukak mata je makan...makan..makan..makan...fasfud xyah ckp arr...sebulan tu adelah byk kali makan...bykkan bp byk dh lelemak dan kolesterol yg me ternak sejak dari lepas dpt anak 1st...mmg xjaga makan....so dh cukup arr mkn2 byk gitu...jadi masuk tahun baru nie start azam baru dan cube utk laksanakan smpi tercapai matlamat nie!! Amin....

So start hari nie...me akan catatkan segala suke duke perit dalam mengharungi cabaran kembali slim nie...oke...Plan menu hari:-

Breakfast..
telur 1 biji..0.3gram
sosej rendah carbs(honeychick) 4 batang...1.2gram
Air 5gelas sebelum makan...
Multivitamin 1 biji...

Lunch...
Ayam bakar 3ketul..3gram..
Sayur goreng 1 mangkuk...5 gram..
air suam sebelum makan 5 gelas..
**Td lunch mkn bihun sup! kire okela tu kan??

Between Dinner and lunch
Telur scramble 2 biji..0.6gram
sesudu mayonis...1.7gram

Dinner..
Sup Ayam 1 mangkuk..4 gram..
ikan seekor .. 2 gram..
air 5 gelas sebelum makan..
Sumber dari :http://www.taknakgemuk.com/2011/07/contoh-menu-yang-lengkapponteng-sehari.html

Nak cube la menu seperti diatas...

Wish me luck!!